Nyheter

Kanotuthyrningen har öppnat för säsongen!
Kanotuthyrningen har öppnat för säsongen!
10 apr. 2020 09:16

Nu äntligen är vi igång för säsongen öppet alla dagar i veckan. För allas säkerhet har vi har gjort anpassningar och förändrat rutiner kring uthämtningen / inlämningen i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer. För och minska smittspridning uppmanar vi till att hålla avstånd mellan sällskap samt till vår personal. Extra städning och rengöring sker flera gånger dagligen, möjlighet till handtvätt och desinfektion finns,

Här listas även det ansvar du har som individ för att minska smittspridning.

... läs mer
Övernatta i Vättlefjälls Naturreservat
Övernatta i Vättlefjälls Naturreservat
10 apr. 2020 05:42

Upplev hela det fantastiska sjösystemet i Vättlefjäll! Det finns många fina lägerplatser och vindskydd fint placerade längs sjöarnas stränder. Rejäla timmervindskydd med tillhörande grillplats. På strategiska platser finns även vedförråd med torr färdigkapad ved klar att ta med. (Göteborg Stad fyller på regelbundet, men vid högsäsong kan veden vara slut.)


Du bokar smidigt kanot per dygn och vi erbjuder även viss uthyrning av utrustning för övernattning.


... läs mer
Fakta om Kanotuthyrningen
Fakta om Kanotuthyrningen
10 apr. 2020 05:16

Kanotpoolen består av 35st aluminiumkanoter av kvalitetsmärket Linder-Inkas. Kanoterna är stabila i vattnet och osänkbara men väger ändå bara 36kg. Flytvästar, paddlar och en smidig transportvagn ingår i hyran. Uthämtning sker vid Vättelstugan och vi hjälper till att montera transportvagnen så ni enkelt kan rulla ner till isättningsplatsen 250m bort vid Surtesjön.


En normal kanot passar 2 vuxna och 1 barn, men väljer du en XL-familjekanot får 3 vuxna eller 2 vuxna + 2 barn plats. Extrasäte finns som tillval om den som sitter i mitten också skall få en sittplats.


Det finns även extrautrustning att hyra: Förvaringstunna på 60l, Triangiakök samt liggunderlag. (Behöver ej förbokas utan beställs och betalas vid uthämtningen.)

På plats säljer vi även Kartor, Fiskekort och Regnponchos.


Kanotpoolen drivs av en den ideella föreningen Friluftsfrämjandet Göteborg Lärjedalen. Medlemmar och Skolor kan få möjlighet att boka till ett subventionerat pris. Kontakta isåfall oss innan bokningen. Föreningen är en godkänd kanotuthyrare certifierad av Svenska Kanotförbundet.


... läs mer